Nieuws

Uw huis verkopen in de zomer
02-07-2021

Uw Huis Verkopen In De Zomer

Kopers hebben meer tijd

Door de vakantieperiodes hebben kopers meer tijd om woningen te bezoeken. Misschien hebben ze enkele dagen vrij genomen of kunnen ze genieten van 2 weken bouwverlof. Mensen die de woningzoektocht serieus nemen zullen een deel van deze vakantieperiode graag investeren in het vinden van hun droomhuis, - appartement of – grond.

De dagen zijn langer

Door de langere dagen is er meer tijd voor verkopers om kandidaat-kopers te ontvangen. Zo kan je het aantal mogelijke bezoeken bijna verdubbelen. Er is zowel binnen als buiten nog licht genoeg om de woning optimaal te kunnen tonen.

Uw Huis Verkopen? Vraag Een GRATIS Schatting Aan

Verhuisd tegen het nieuwe schooljaar

Voor gezinnen met kinderen is het een stuk aangenamer om volledig verhuisd te zijn tijdens vakanties. Doorheen het schooljaar is het vaak te druk en kan het veel vragen van kinderen die eigenlijk achter de boeken moeten zitten.

Afkoelen, een echte troef

In de zomermaanden hunkeren mensen naar een welgekomen afkoeling. Heeft je huis een zwembad of de mogelijkheid om er een te plaatsen? Dan kan dat in deze periode gezien worden als een echte troef! In de herfst en winter wordt een ingebouwd zwembad eerder gezien als een kost of iets waar veel werk en tijd in kruipt.

Alles staat in bloei

In de zomer staat je tuin en de omgeving rond je huis in bloei. Het is voor potentiële kopers veel aantrekkelijker om een straat in te rijden met veel groen dan eentje met dorre takken en struiken. Ook je eigen tuin ligt er waarschijnlijk een pak beter bij dan in de winter. Als je zorgt dat het er een beetje verzorgd uit ziet en je terras aankleedt, brengt het meteen een huiselijk gevoel over op de kopers.

De zon is je vriend

Door de sterke aanwezigheid van de zon staat je huis te schitteren met de natuurlijke lichtinval. Dit geeft je huis de meest huiselijke en aantrekkelijke sfeer die je kan krijgen. Het toont de potentiële kopers de mooiste punten van je huis.

Minder concurrentie

Er wordt vaak aangenomen dat in de zomer je huis te koop zetten geen goed idee is, maar niets is minder waar. Laat de anderen dat maar geloven! Hoe minder andere huizen op de markt, hoe beter voor jou!

Mensen zijn blijer in de zomer

Mensen zijn nu eenmaal blijer in de zomer en dat werkt alleen maar positief op zowel de verkoper als de potentiële koper.

Verhuizen in de zomer

Ook voor de verhuis brengt de zomer wat voordelen met zich mee. Door het seizoen is er een veel kleinere kans op regen dan in andere seizoenen. Het is dus onwaarschijnlijk dat je verhuisplannen (letterlijk) in het water vallen. Zo voorkom je ook het gedoe met meubels afdekken en beschermen van de nattigheid.

Verder is het in de zomer ook waarschijnlijker dat familie en vrienden een handje helpen tijdens de vakantie. Misschien hebben ze al een aantal verlofdagen opgenomen of regelen ze het met plezier bij hun werkgever.

Mensen gaan fietsen en wandelen

Het klinkt misschien logisch, maar in de zomer gaan mensen naar buiten. Ze nemen sneller de fiets of gaan een toertje wandelen in de buurt. Voor personen die een woningaankoop aan het overwegen zijn, werkt een groot ‘Te Koop’ bord als een magneet. De kans is groot dat ze je woning achteraf nog gaan opzoeken om meer info te verkrijgen.

Overtuigd om je huis in de zomer te koop aan te bieden?

Dan ben je bij Brego Trust aan het juiste adres. Wij schatten je woning gratis en vrijblijvend. De keuze blijft in jouw handen liggen. Verder verloopt ons verkoopproces helder en transparant. Zo weet jij steeds wat er op de planning staat. Neem vandaag nog contact met ons op.