Nieuws

verhuistips
14-08-2021

Verhuistips

Zorg voor een checklist en planning

Maak vooraf een lijst met alle spullen die je wil meenemen en neem afscheid van spullen en meubels die je niet meer gebruikt. Door realistisch te denken en spullen weg te gooien of te doneren, spaar je in- en uitpaktijd uit en die kan je dan weer in iets anders steken.

Zorg ook voor een planning. Wanneer ga je beginnen met inpakken? Je kan beter wat te vroeg beginnen en op tijd klaar zijn, dan achterlopen en aan een sneltempo moeten inpakken.

Label elke doos!

Het is enorm vervelend en tijdrovend om elke verhuisdoos open te moeten doen om te weten wat er in zit. Zorg daarom voor duidelijke labels. Wat zit er in de doos en naar welke kamer moet ie?

Het is ook aangeraden om elke doos meteen in de juiste kamer te zetten in plaats van een kamer vol te duwen met dozen. Door vooraf te sorteren kan je overzicht en rust bewaren.

Doe beroep op professionele verhuizers

Professionele verhuizers zijn normaal gezien verzekerd! Als er tijdens de verhuis iets kapotgaat, krijg je er dus een vergoeding voor.

Natuurlijk is verhuizers inhuren een pak duurder dan het zelf doen met een paar vrienden. Door ze in te huren op een doordeweekse dag kan je al wat van de prijs afkrijgen.

Als je werkt met een verhuiswagen en er niet vaak parking is bij een van de woningen, zorg dan dat je bij de gemeente borden aanvraagt voor een tijdelijk parkeerverbod bij je huis.

Regel opvang voor jonge kinderen en huisdieren

Verhuizen met kinderen is niet ideaal, maar het hoeft niet per se stresserend te zijn! Het is wel fijn voor je kinderen dat je ze kan betrekken bij het verhuizen. Laat ze bijvoorbeeld hun eigen speelgoed inpakken. Tijdens de verhuis zelf zijn jonge kinderen echter vaak niet heel nuttig en zorgen ze voor extra stress en vragen aandacht. Dan is het misschien beter om een oppas te regelen.

Ook voor dieren is dit het geval. Het constante heen en weer geloop geeft hen stress en geeft hen vele kansen om te ontsnappen, dus ook je trouwe vrienden kan je beter voor een paar dagen ergens anders laten verblijven.

Pak zorgvuldig in

Het is misschien verleidelijk om al je boeken in een grote doos te stockeren, maar zorg ervoor dat de dozen nog wel makkelijk te verplaatsen zijn. Dus hou het in je achterhoofd: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn.

Verhuis je items zoals koffers en vakantietassen, gebruik dan de ruimte die ze sowieso in gaan nemen door er kleding of andere items in op te bergen.

Pak breekbare voorwerpen zoals servies en vazen eerst apart in voordat je ze in een doos steekt. Gebruik eventueel kleren of handdoeken als schokdempers. Geef zeker aan op de doos dat het om breekbare spullen gaat, zodat de verhuizer er extra voorzichtig mee omgaat.

Vul dozen die niet volledig gevuld zijn op met opvulmateriaal zoals oude kranten, piepschuim en bubbelplastic. Zo kunnen de voorwerpen niet in de doos verschuiven en elkaar beschadigen.

Wijzig je adres op tijd

Het is belangrijk dat alle instanties zoals telefonie en elektriciteit weten dat je gaat verhuizen. Ook aan je werk en de scholen van je kinderen moet je dit even laten weten.

Door iedereen op tijd te verwittigen vermijd je verloren en fout aangekomen post en zit je de eerste weken niet zonder internet.

Hou de noodzakelijke dingen bij de hand

Zorg ervoor dat je items die je nodig zou kunnen hebben niet te ver wegstopt. Denk maar aan een tandenborstel of propere kleren voor de komende dagen. Je moet realistisch blijven: het uitpakken van dozen is niet op 1,2, 3 gebeurd!

Indien jij of iemand van je gezin medicatie neemt, hou je deze ook best in de buurt.